Yağ Enjeksiyonu

Yağ Enjeksiyonu Nedir?

Yüz ve vücudun çeşitli yerlerinde dolgunluk sağlamak amacıyla o bölgelere yağ enjekte edilmesidir. Bu uygulamanın yapıldığı yerler yanaklar, alın, yanak-dudak çizgisi, dudaklar, çene ucu, kalça ve bacaklarda çökük alanlar vb.dir.

Yağ Enjeksiyonu İçin Yağ Nerelerden Alınır?

Yağlar, genellikle karından özel liposuction enjektörleri ile alınır. Bel ve kalça çevresi de sık olarak yağ alımı yapılan bölgelerdendir. Liposuction planlanan kişilerin kol ve bacaklarından alınan yağlar ve hatta göz kapağı estetiği yapılan hastaların gözaltı torbalarından alınan yağların da yağ enjeksiyonu amacıyla kullanılması söz konusudur.

Sizi Arayalım

    Yağ Enjeksiyonu Nasıl Yapılır?

    Yağ enjeksiyonu genellikle lokal anestezi altında yapılırken bazen genel anestezi altında yapılan bir cerrahi girişiminin bir aşaması da olabilir. Yüz germe işlemi sırasında yanakların da yağ enjeksiyonu ile dolgunlaştırılması örneğinde olduğu gibi. Alınan yağlar özel bazı işlemlerden geçirilerek (yıkama, santrifuj) transfer yapılacak alana uygun bir enjektöre aktarılarak enjekte edilir, bu sırada herhangi bir kesi işlemi yapılmadığından iz bırakmaz.

    Yağ Enjeksiyonu Kalıcı Bir Dolgunluk Sağlar Mı?

    Yeni yerine transfer edilen yağ hücrelerinin ne kadarı yaşarsa yağ enjeksiyonu o kadar kalıcıdır. Son zamanlarda geliştirilen bazı cihazlar sayesinde alınan yağlar hava ile temas ettirilmeden ilgili bölgeye transfer edilebilmekte bu sayede de doku kaybı daha az olduğundan yağların kalıcılık süresi uzamaktadır.

    Yağ enjeksiyonunun, hyaluronik asit içeren dolgu malzemelerin kullanıldığı dolgunlaştırma işlemlerinden üstünlüğünün temel sebebi de budur. Yağ hücrelerinin hangi oranda canlı kalacağı; kullanılan cerrahi malzemeye, yağın alınış ve veriliş biçimine, yağların çeşitli işlemlerden geçirilerek aktarılmasına bağlı değişkenlik göstermektedir.

    Aktarılan yağların ortalama yüzde 40’ ı 6 ay kalıcılığını sürdürebilmektedir bu nedenle bazı durumlarda yağ enjeksiyonunun tekrarı gerekebilir. Kalıcılık, hareketsiz bölgelerde daha fazla olmaktadır. Örneğin yanak bölgesinde yağ enjeksiyonu daha başarılı olurken, bacak gibi hareketli alanlarda z başarı daha azdır.

    Yağ Enjeksiyonu En Sık Hangi Bölgelere Yapılır?

    Yüzün tümü ya da bir bölümü; yanaklar, dudak, mimik çizgilerinin derin olanları: Yüzdeki zayıflıktan veya yapı gereği olan ve kişiyi sağlıksız, yorgun gösteren çukur ve çizgiler doldurularak daha canlı ve sağlıklı bir görünüm sağlanır. Dudakları kalınlaştırmak, ağız kenarındaki derin kırışıklıkları doldurarak yok etmek, elmacık kemiklerini dolgunlaştırmak hatta alt çeneyi biraz büyütmek amacı ile bir miktar yağ verilebilir.

    Popo: özellikle arkaya doğru çıkıntı isteyen kişiler için çok uygundur.

    Kalça: kalçanın yan kıvrımı olmayan hanımlarda bu kıvrımı oluşturmak için kullanılır. Bu sayede bel daha ince görünür. Kum saati olarak adlandırılan görünüme kavuşulmuş olur.

    Bacaklar; eğri bacak durumunda, ortadaki boş kısımlara yağ enjekte edilerek bacaklar bir miktar düzleştirilir.

    Meme; meme asimetrisi durumunda özellikle küçük memenin altına yapılacak yağ enjeksiyonu memelerde simetriyi sağlayacaktır.

    Eller; yaşlanma belirtilerinin düzeltilmesi. El sırtına yapılacak yeterli miktardaki yağ enjeksiyonu, bu bölgedeki kırışıklıkları gizleyecektir.

    Vücut ya da yüzde sonradan oluşan çukurların doldurulması; kaza, ameliyat sonrası gibi.

    Bunun yanında prova amaçlı daha sonra yapılacak cerrahi girişimin öncesinde de yağ enjeksiyonu gerçekleştirilebilir. Söz gelişi, elmacık kemikleri çok belirsiz olan hastalarda yağ enjeksiyonu ile elde edilebilecek sonuç önceden prova edilir; sonuç tatmin edici bulunur ise yağlar bir süre sonra biraz eriyeceğinden, aynı dolgunluğu sağlamak için kalıcı bir çözüm olarak bölgeye implant uygulanır.

    Yağlar kalçaların şeklini düzeltmek, daha önce yapılmış ve çöküklüklere neden olan liposuctiondeformitelerini düzeltmek için de sıkça kullanılır. Bazı kazalardan sonra oluşan çöküntüler yağ enjeksiyonu ile başarılı şekilde doldurulabilir.

    Yüze Yağ Enjeksiyonu

    Yüz bölgesindeki deri altı yağ dokusu azaldığında cilt gerginliğini kaybeder; böylece kırışıklıklar ve çukurlanmalar ortaya çıkar ve bu durum doğal olarak kişiyi mutsuz eder. Eksilmiş yağ dokusunun yağ transferiyle yerine konması sonucu, bu sorun büyük oranda ortadan kalkar. Bu nedenle en çok yapılan yağ transferi işlemi, yüze yağ enjeksiyonudur.

    Yüze Yağ Enjeksiyonu Hangi Bölgelere Yapılır;

    Yüze yağ enjeksiyonu, yüzün geneline yapıldığı gibi bazı yerel bölgelerine de uygulanabilir. Yüzün genelinde; genellikle genç yaşta kilo vermiş ya da erken yaşlanma sürecine girmiş kişilerde gerekebilir.

    Uygulanan Bölgeleri Sıralayacak Olursak;

    • Temporal bölge (şakak bölgesi)
    • Yanak bölgesi
    • Göz altı bölgesi
    • Nasolabial bölge (burundan ağıza kadar oaln çizgidir)
    • Kaş arası mimik çizgileri
    • Üst dudak bölgesi
    • Alt dudak bölgesi
    • Alın mimik çizleri
    • Alın bölgesi

    Yüze Yağ Enjeksiyonu Nasıl Yapılır;

    Bu işlemler lokal anestezi ile sınırlı uygulamalarda sadece burun, dudak veya nasolabial çizgiler gibi yerlere dolgu uygulaması gibi yapılabilir.

    Bütün yüze hastanın genel durumu ve tercihine göre genel anestezi ile yapılma olanağı vardır.

    Yağ hücreleri, çoğunlukla karın bölgesinden daha az oranda da bel veya basen gibi alanlardan alınabilir. Yağ alınan bölgeye 2 ila 4 hafta süreyle korse giyilmesi, yağ alınan bölgenin de şekillenmesi açısından fayda sağlayacaktır.

    Biz yağ hücrelerinin alımında özel bir cihaz kullanmaktayız bu cihazla lokal anestezik madde yağ alımı yapılacak bölgeye püskürtme şeklinde verildiğinden yağ hücreleri atravmatik olarak bağ dokusundan ayrılmaktadır.

    Bunlar yine atravmatik olarak daha az güçte bir cihaz yardımıyla çekilerek havaya temas etmeden hazırlanmaktadır. Daha ince kıvamda oluşan hücrelerin enjeksiyonu daha rahatlıkla daha düzenli şekilde yapılabilmektedir.

    İşlem tüm yüze yapıldığında 45 dakika sürer, tek bölgeye uygulandığında ise 30 dakikayı geçmez, hastanede yatış gerektirmez. İşlem sonrası yağ enjeksiyonu, tüm yüze veya büyük bir bölgeye yapıldı ise yüze ufak bir bandajlamayla sabitlenir, bu bandaj bir hafta kalır ve bir hafta sonra çıkarılır.

    Özellikle ilk 3 gün (hatta bir haftaya uzatılırsa daha iyi olur) buz uygulaması, tansiyon artıran işlerden uzak durulması, ağrı kesici ve antibiyotiğin düzenli kullanılması sonucu daha da güzelleştirecektir.

    0541 669 75 55 nolu telefon numarasından bize ulaşabilir

    veya aşağıdaki linki ziyaret ederek randevu talebinde bulunabilirsiniz.

    Estetik Cerrahi

    Blog

    AMELİYATSIZ ESTETİK

    Diğer Uygulamalar